Щоб дитина росла здоровою важливо формувати в ній здорові харчові звички з раннього віку. Попри війну в країні продовжується процес реформування шкільного харчування, який ініціювала перша леді України Олена Зеленська. В межах реформи стартує проєкт School Chef’s Training Hubs Development для підготовки 20 майстрів професійно-технічної освіти, які надалі навчатимуть шкільних кухарів в різних регіонах країни. Про це повідомила Олена Зеленська на своїй сторінці у фейсбук.
Проєктом передбачено створення кулінарних хабів в областях, до яких буде завезено сучасне обладнання, де навчатимуть готувати страви з оновленого шкільного меню, розробленого Євгеном Клопотенко та командою професійних технологів. Для цього обрано три пілотні області: Полтавську, Одеську та Тернопільську, де по 20 майстрів професійно-технічної освіти підвищать свою кваліфікацію.
Під час навчання майстри навчаться створювати власні технологічні карти, отримають знання з нутриціології, безпеки організації харчового процесу. А потім «агенти змін» навчатимуть шкільних кухарів у своїх регіонах.
Пресслужба обласної організації Профспілки