You are currently viewing Навчання фінансистів: актуальні питання бухобліку та звітності

10 лютого 2023 року відбувся семінар для бухгалтерів/скарбників районних, об’єднаних, міських організацій Профспілки працівників освіти і науки, профкомів закладів вищої освіти.

Враховуючи той факт, що в області спостерігаються значні перебої із постачанням електроенергії, захід відбувся в м. Ужгород у приміщенні  освітнього центру, який створено за проєктом «Освіта без обмежень», що реалізується за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та фінансування Європейського Союзу. Даний освітній простір, ініціатором відкриття якого в місті є Закарпатська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України, забезпечений зарядною станцією та у випадку вимкнення електропостачання здатен безперебійно продовжувати забезпечення освітнього процесу.

Відкрила семінар-навчання голова обласної організації Профспілки Тетяна Повханич, яка розповіла присутнім про роботу освітнього хабу, його специфіку, особливості та цільову аудиторії. Також очільниця обласної галузевої Профспілки наголошувала на важливості здійснення фінансової діяльності відповідно до нормативної документації в реаліях сьогодення, на відповідальності за подання річної фінансової звітності тощо.

 

Продовжила навчальний захід головний бухгалтер обласної організації Наталія Кробинець, яка розкрила основні питання запланованої програми, а саме: законодавчі зміни у нормативно-правових актах з бухгалтерського обліку, основні показники Держбюджету на 2023 рік.

Також були розглянуті зміни до закону про ЄСВ та оплату лікарняних через ПФУ; обговорені особливості надання неприбутковою організацією цільової та нецільової допомоги в умовах воєнного стану.

Особлива увага приділялась питанню правильності складання фінансових звітів членськими організаціями та подача звітів контролюючим органам.

На завершення усі учасники отримали методичні матеріали до семінару щодо організації фінансової роботи у організаціях.

Пресслужба обласної організації Профспілки